Atasi musibah sebelum ia menimpa.

Islam menyuruh kita merancang dan mencari jalan untuk mengatasi musibah atau sekurang-kurangnya merancang untuk meringankan bebanan yang terpaksa dipikul oleh ahli keluarga sekiranya sesuatu musibah menimpa.

Rasulullah SAW turut mendidik umatnya supaya jangan membahayakan diri atau mendedahkan diri kepada musibah. Malah, Baginda SAW menyuruh kita mencari jalan bagaimana hendak mengatasi musibah sebelum ia menimpa.

Benarlah, suatu kematian tidak dapat digantikan dengan wang ringgit, tetapi kecederaan tubuh badan pasti memerlukan rawatan dan kos yang tinggi. Dalam hal ini, bekalan wang secukupnya sangat mustahak. Sekurang-kurangnya derita yang ditanggung menjadi lebih ringan. Pada masa sama, penderitaan kita akan bertambah jika musibah yang menimpa itu membawa kemusnahan tempat tinggal dan kehilangan harta benda.

Kita perlu kepada sejumlah wang sebagai bekalan menghadapi sebarang kemungkinan. Antara ikhtiar yang boleh dirancang dan diusahakan bagi mencapai matlamat itu ialah dengan cara mendapatkan perlindungan menerusi Sistem Takaful.

Berminat? Sertai pelan Takaful hibah hari ini. Bayaran sebulan serendah RM100 dengan perlindungan minima RM 500 ribu (kenaikkan 10% setiap 10 tahun). Menariknya, terdapat juga manfaat tambahan elaun ehsan sebanyak RM 10 ribu dan pampasan RM 500 ribu jika berlaku kehilangan upaya menyeluruh kekal. Apa yg paling menarik adalah jika penyumbang disahkan mengidap salah satu daripada 36 penyakit kritikal, sebahagian sumbangan bulanan akan dikecualikan.

Rancang dan Tenang

Klik butang dibawah untuk sertai pelan ini.

Imran Zakir IFP.FPR

#TSIGroup #TheSophisticatedInvestor #TSI #Takaful

Sumber: FB Zainab Hussain

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: